In de afgelopen 7 dagen is de Bitcoin-prijs blijven verkopen, met een verlies van -15%. BTC heeft het moeilijk met het creëren van een verschuiving in het algemene sentiment. Als we kijken naar de huidige technische ontwikkelingen, wat kan ervoor zorgen dat de Bitcoin-prijs blijft verkopen tot een niveau van $9.200? 

Bitcoin Prijs

Op het moment van deze rapportage schommelt de Bitcoins-prijs rond de $10.109. In de afgelopen week heeft BTC bearish price action meegemaakt, en is -15% gedaald. Het zwakke sentiment heeft ervoor gezorgd dat de altcoins het protocol volgen, aangezien de meeste van de hoogste altcoins door de marktkapitalisatie aanzienlijk gedaald zijn. De huidige marktkapitalisatie van Bitcoins is $186.730.375.392. Ondanks de uitverkoop is de marktdominantie van Bitcoins de afgelopen week gestegen tot 57,5%. Tijdens de onzekerheid op de markt is de dominantie van Bitcoins toegenomen door het liquideren van altcoin-holdings en het inzetten van het kapitaal in Bitcoin.

Cryptocurrency 7-dagenprestatie
  • Bitcoin: -15,1%
  • Er is: -29,3%
  • XRP: -19,3%
  • Chainlink: -26,9%
  • Bitcoin Cash: -23,8%
  • Cardano: -27,2%
  • EOS: -21,5%
Bitcoin technische analyse

In een rapport dat door Visionary Financial op 4 september werd gedeeld, werd geschetst dat de prijs van Bitcoins $10.600 moest vasthouden om weer een bullish momentum te krijgen. We geloofden dat het verwerpen van $10.600 niveaus op korte termijn bearish zou zijn voor BTC. Bitcoin Trader is er niet in geslaagd om $10.600 weerstand te heroveren en is sindsdien met $ -500 gedaald.

Waarom zou Bitcoin-prijstest $9.200 ondersteuning kunnen bieden?

De laatste paar dagen staat het 100-daagse voortschrijdend gemiddelde op wacht. Zoals we kunnen zien in de onderstaande grafiek, heeft BTC het moeilijk om de prijzen boven het 100-daags voortschrijdend gemiddelde te houden. Als we kijken naar de historische prijsactie van het afgelopen jaar, heeft Bitcoin de 100-daagse voortschrijdend gemiddelde slechts één keer afgewezen ( maart 2020 ).

De laatste keer dat Bitcoin deze 100 dagen voortschrijdend gemiddelde afwijzing zag, resulteerde dit in een massale uitverkoop. In maart ging de Bitcoin-prijs snel van $8350 naar een laag niveau van ongeveer $4841 ( -42% uitverkoop ). Dit is de reden waarom veel handelaren deze week naar het 100-daagse voortschrijdend gemiddelde zullen kijken. U zou veel meer verkooporders kunnen gaan zien rond $10.000 levels.

The US Dollar Continues To Be On Watch

Visionary Financial benadrukt al een tijdje het belang van de Amerikaanse dollar ten opzichte van Bitcoin. De prijs van Bitcoins heeft het historisch gezien goed gedaan als de US Dollar het moeilijk heeft. Nadat de dollar-index in augustus jaarlijks een dieptepunt bereikte, heeft het sindsdien een opwaartse beweging gemaakt. De Dollar rally kan het best verklaard worden door recente positieve economische gegevens over werkgelegenheid, productie en PMI cijfers. Dit heeft de laatste weken extra druk op Bitcoin gelegd. Als de Dollar blijft stijgen, kan dit een bearish teken zijn voor BTC. We zien een soortgelijke opzet als de prijsactie in maart. Toen de Dollar-index steeg, zag de Bitcoin-prijs de verkoop van de producten sterk dalen van 9.200 dollar naar 4.800 dollar. Naast de economische gegevens wint de Dollar aan kracht in een omgeving waar de aandelen verkopen en de beleggers op weg zijn naar veiligheid ( contant geld ).