De zwakke Amerikaanse dollar ziet Bitcoin winsten die de prijs opdrijven tot $13.500, dicht bij het niveau dat de eerste weerstand is tegen een nieuwe all-time high.

Na een daling van 3,3% in lijn met de S&P 500, is Bitcoin vandaag weer in beweging.

De leidende digitale valuta steeg tot $13.500 op de rug van een toenemend ‚echt‘ volume van meer dan $2,1 miljard.

Volgens één handelaar: „Als de BTC boven de 14.000 komt, zal het de recordhoogte van 20.000 betwisten. Als dat gebroken is (wat volgens mij het geval zou zijn) zouden we kunnen zien dat BTC tegen midden 2021 65.000-80.000 slaat“.

Altcoins voelen zich ook niet zo goed als Ether in het rood handelt bij ongeveer 400 dollar. En hoewel ,,ETHUSD een vrij aardige sprong van steun deed,“ handelaar Loomdart is nog vrij bearish op het.

De meerderheid van de cryptocurrency’s registreren momenteel verliezen, maar een paar munten zoals TEND (+32%), CREAM (+19%), Curve (+15%), en COMP (10%) melden nog steeds aanwinsten.

Terwijl BTC van aanwinsten geniet, konden de traditionele markten vluchtigheid met de stimulans zien die niet vóór de verkiezing komt aangezien de Meerderheidsleider Mitch McConnell van de Senaat voor de Senaat om tot 9 November motiveerde uit te stellen.

Met deze beweging, is de Senaat gesloten, betekenend zal het geen wetgevende zaken doen, met inbegrip van het bereiken van een overeenkomst op extra coronavirus hulppakketten. Dit kwam direct na de bevestiging van rechter Amy Coney Barrett aan het Amerikaanse Hooggerechtshof met 52-48 stemmen op maandag.

De Greenback in de kiem smoren

In 2020 hebben we een sterke negatieve correlatie gezien tussen de USD en de BTC. Vandaag kwam een sprong in de prijs van Bitcoin omdat de US Dollar-index onder de 93 daalde. Maar de dalende USD is niet bevorderlijk voor andere activa, aangezien goud nog steeds rond de $1.900 verhandeld wordt.

De grootste geldmanager ter wereld, BlackRock, maakt ook de greenback kort op de verwachting dat de ongekende fiscale en monetaire stimulans zijn verliezen zal verlengen, ondanks wie de Amerikaanse verkiezingen wint, die nog maar een week verwijderd zijn.

Het bedrijf heeft een „bescheiden“ tekort in de Amerikaanse dollar tegenover Chinese yuan, Indiase roepie en Indonesische roepie – drie Aziatische landen die het best gepositioneerd zijn om te profiteren van een verzwakkende dollar.

„Mijn uitgangspunt is dat we nog steeds minstens één tot drie jaar van meer gematigde dollarzwakte op de kaarten hebben – dat gaat niet veranderen,“ zei Neeraj Seth, hoofd van het Aziatische krediet in Singapore. „Ongeacht de verkiezingsuitslag, sommige van de beleidsacties zijn al gebeurd.“

De 7,3 triljoen dollar grote reus heeft zich aangesloten bij zijn collega’s, waaronder UBS Asset Management en Goldman Sachs Group.

„De dollar is nog steeds aan de dure kant vanuit een fundamenteel standpunt,“ zei hij. „Ik denk niet dat die richting omkeert of verandert vanwege de verkiezingen.“