Tysklands regulator för finansiell uppförande, BaFin, har avslutat verksamheten i deras land som är en av de största leverantörerna av bitcoin-ATM.

Åtgärden kommer efter förordningar på EU-nivå som BaFin har tolkat som att de kräver bitcoin-ATM-leverantörer att ha en licens för egen handel i enlighet med den tyska banklagen eller en banklicens.

För att ha denna licens kräver BaFin nu att de ansvariga verkställande direktörerna har arbetat i en ledande befattning inom finans i flera år. Adam Gramowski, VD för KKT UG som driver Shitcoins Club, har inte denna licens.

”Nu är maskinerna säkrade och butikerna är officiellt förseglade. En första bekräftad stängning är redan i Köln, den officiella sälen bär dagens datum [5 aug. 2020], liksom ett officiellt tillkännagivande i butiksfönstret, ” säger lokala medier.

BaFin krävde att Gramowski skulle upphöra med verksamheten i Tyskland i mars. Företaget gjorde det, men återupptog sedan handeln under ett nytt namn och personal med ett traditionellt tyskt papper som utropade dem .

En shitcoins-klubb bitcoin ATM

KKT: s bankautomater har blivit välkända för sin coola design med det vanligtvis tillåter ett tvåvägs utbyte där du kan både köpa och sälja bitcoin och andra kryptor.

Det har en gräns på 15 000 euro, men det räcker uppenbarligen inte för BaFin med det oklart om de försökte nå någon form av förståelse med Gramowski om hur de kan fungera till BaFins nöje.

Detta är ett nytt utrymme, och detta är en redan fungerande storaffär med sina operatörer baserade i Polen och tydligt kända för BaFin, du kan förvänta dig att tillsynsmyndigheten tar hänsyn till frågan om allmänintresse och här finns det många frågor av allmänt intresse som kan inte vara för uppenbar på ytan.

En BP-bensinstation annonserar en bitcoin-bankomat, augusti 2020

Du kan förvänta dig att det första övervägandet för regulatorn är huruvida dessa krav fungerar som protektionistisk portvakt för den traditionella industrin som är i stort behov av konkurrens.

Den gatekeeping kan också utöka bekvämligheten med många för lata eller för upptagna för att gå igenom hela anmälan med en utbytesprocess, men kan på väg till arbete enkelt diversifiera sina besparingar i en bitcoin-bankomat.

Det finns många andra men den viktigaste är vilken effekt detta kommer att ha på teknisk innovation.

Som vi nyligen avslöjade tittar Kina nu på 3nm-chipprocessorer , medan den generations ilska har västerländska företag inte ens har 7nm i produktion ännu.

Kina går snabbare i detta syfte på grund av bitcoin-startups som nu har blivit jättar när det gäller att tillverka crypto-gruvmaskinvara, vilket helt klart har haft biprodukten att föra innovation och konkurrens till hela hårdvaruindustrin, medan det i väst inte riktigt är fallet för gruvdrift.

För bankomater verkar det dock vara väst- och europeiskt producerat. Till exempel verkar konkurrenten till KKT, General Bytes, som visas ovan och visar Lightning Network-integration i en av deras uttagsautomater, att de tillverkar dessa uttagsautomater i Tjeckien.

Det här är mycket sofistikerade maskiner, och därför kan du föreställa dig själv vad som kommer att producera dem och vilka andra och tredje ordningseffekter det kan vara.

Dessutom påstår General Bytes att vara „världens största tillverkare av bankomater med Bitcoin och Cryptocurrency.“

De är fortfarande små jämfört med Intel, men alla nuvarande jättar var väldigt små en gång och det finns ingen anledning att tro att en av dessa nya små inte kanske en dag blir en gigant, särskilt eftersom ATM-marknaden är väldigt nescent.

Från det kan de diversifiera hårdvara plånböcker, som sedan kommer till Raspberry Pis, och plötsligt är du nära att ha en ny Intel eller AMD.

Våra äldste borde vara stolta över sina egna barn och bör uppmuntra dem såväl som att hjälpa dem om det behövs, men naturligtvis måste det också finnas bestämmelser, men rimliga förordningar som inte kräver sju års bankrörelse för att vara bitcoin-tillverkare!